Mesto do dnešného dňa vydalo 790 voličských preukazov

13.03.2009 Prešov

Prešov 13. marca (TASR) - Odbor služieb občanom Mestského úradu v Prešove vydal do dnešného dňa 790 voličských preukazov pre prvé kolo prezidentských volieb, ktoré sa uskutoční 21. marca. Potvrdila to dnes TASR vedúca ...
Mesto bude v súlade s platnou legislatívou tieto preukazy vydávať do 20. marca a oprávnení voliči môžu na základe tohto dokumentu vykonať voľbu prezidenta v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Žiadosť o vydanie voličského preukazu v prípade konania druhého kola môžu občania podať do 3. apríla, doteraz tak urobilo už 719 Prešovčanov. O prenosnú hlasovaciu urnu zatiaľ požiadali všetky domovy dôchodcov, domovy sociálnych služieb a jednotlivo aj ďalší šiesti občania.
V súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami bolo na území Prešova vytvorených 80 volebných okrskov. Mesto eviduje v zoznamoch spolu 73.385 oprávnených voličov, z čoho je 3272 prvovoličov. Podľa Halečkovej bolo do zoznamov dodatočne zapísaných ďalších 226 ľudí.
Každému voličovi zapísanému do stáleho zoznamu zaslala radnica oznámenie o čase konania volieb, volebnom okrsku ako aj informáciu o spôsobe hlasovania. \"Ak volič takéto oznámenie nedostal, môže to znamenať, že nie je zapísaný v stálom zozname voličov a mal by sa na mestskom úrade o tejto skutočnosti presvedčiť, prípadne požiadať o doplnenie údajov alebo vykonanie opráv, \" uviedla Halečková a dodala, že všetky potrebné informácie a zoznam volebných okrskov nájdu občania na web stránke mesta v priečinku Voľby prezidenta SR.
 

Vyberte región